Om uddannelsen
Mød os til Åbent Hus
-
4. februar
Det Humanistiske FakultetOplæg:
- 15:00 - 16:00
Vil du starte på KU til september?
Søg inden ansøgningsfristen 15. martsAdgangskrav og optagelse
For at søge optagelse på denne kandidatuddannelse skal du være i gang med, eller have afsluttet, en adgangsgivende bacheloruddannelse eller en anden tilsvarende dansk eller udenlandsk uddannelse, som vi vurderer som relevant. Du søger optagelse gennem ansøgningsportalen.
Nedenfor kan du læse mere om adgangskrav og hvilke dokumenter du skal uploade i ansøgningsportalen.
Adgangskrav
Hvis du har afsluttet, eller forventer at afslutte, en adgangsgivende uddannelse inden studiestart, kan du søge ind på en kandidatuddannelse.
Akademiske adgangskrav
Du er garanteret en plads på uddannelsen, hvis du har en af nedenstående uddannelser og søger ind rettidigt: '
- Informationsstudier fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)
- Informationsvidenskab og kulturformidling fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)
- Informationsvidenskab og kulturformidling + bibliotekar DB fra København Universitet (retskravsbachelor – Bibliotekar DB skal være taget første gang den udbydes i forlængelse af bacheloruddannelsen)
Du kan vente op til tre år med at bruge retskravet.
Hvis du har en af nedenstående bacheloruddannelser, opfylder du alle adgangskrav til kandidatuddannelsen i informationsvidenskab og kulturformidling:
- Informationsstudier fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)
- Informationsvidenskab og kulturformidling fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)
- Informationsvidenskab og kulturformidling + bibliotekar DB fra København Universitet (retskravsbachelor – Bibliotekar DB skal være taget første gang den udbydes i forlængelse af bacheloruddannelsen)
- Bibliotekskundskab og videnskommunikation fra Syddansk Universitet
- Digitale medier og design fra IT-Universitetet
- Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet
- Kommunikation og digitale medier fra Aalborg Universitet
- Informations- og kommunikationsvidenskab fra Syddansk Universitet
- Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet
- Kommunikation og it fra Københavns Universitet
- Professionsbacheloruddannelsen i natur- og kulturformidler. OBS: Du kan kun blive betinget optaget med denne baggrund, hvis du supplerer med 30 ECTS specifikke fagmoduler fra bacheloruddannelsen i Informationsstudier i løbet af det første studieår. Læs mere her.
- Professionsbacheloruddannelsen som folkeskolelærer. OBS: Du kan kun blive betinget optaget med denne baggrund, hvis du supplerer med 30 ECTS specifikke fagmoduler fra bacheloruddannelsen i Informationsstudier i løbet af det første studieår. Læs mere her.
NB. Selvom du opfylder adgangskravene, er du ikke garanteret en plads på uddannelsen medmindre du har retskrav og søger rettidigt.
Se hvilke kandidater på KU, din bachelor er forhåndsgodkendt til at give adgang til
Du kan stadig søge om optagelse, hvis din bachelor ikke automatisk opfylder adgangskravene. Du tages i betragtning til optagelse, hvis det vurderes, at du har mindst 60 ECTS inden for emner som kulturformidling, informationsformidling, digitale medier og digital kultur.
Sprogkrav
Du skal opfylde sprogkrav for Dansk A og Engelsk B
Alle ansøgere uden retskrav skal dokumentere følgende sprogkrav:
- Dansk A (dansk gymnasieniveau) eller tilsvarende danskkundskaber (fx Studieprøven).
- Engelsk B på (dansk gymnasieniveau) eller tilsvarende engelskkundskaber.
Ansøgere med retskrav er fritaget for at dokumentere sprogkrav. Det betyder, at du ikke behøver at uploade dokumentation for sprogkrav, hvis du har retskrav til den ansøgte uddannelse.
Frist for dokumentation af sprogkrav
Hvis du ikke indsender dokumentation for sprogkrav sammen med din ansøgning, skal du indsende det senest:
- 1. august (studiestart til september)
- 1. januar (studiestart til februar)
Ansøgningsfrist
Studiestart i september
1. marts kl. 23:59
Ansøgningsfrist for alle ansøgere
Ansøgningsportalen åbner for ansøgninger den 16. januar. Du vil modtage svar senest 10. juni.
Sådan ansøger du
Sådan vurderer vi din ansøgning
Prioritering af ansøgere
Hvis der er ledige pladser efter optag af retskravsbachelorer, prioriteres alle andre ansøgere efter følgende kriterier:
- Antal ECTS i kurser inden for områder, der dækkes af bacheloruddannelsen i informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet
- Karakterer i kurser inden for områder, der dækkes af bacheloruddannelsen i informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet
- Redegørelse for akademisk relevans
Optagelsestal informationsstudier (tidl. informationsvidenskab og kulturformidling) 2024 | |
---|---|
Optaget | 51 |
Adgangsfordeling (retskrav/andet) | 53% / 47% |
Ansøgere | 80 |
Aldersgennemsnit | 26 |
Juridisk kønsfordeling (cpr. - m/k) | 20% / 80% |
Nationalitet (dk/international) | 94% / 65% |
Ledige pladser | Ja |
Undervisning og opbygning
På kandidatuddannelsens første semester arbejder du med i dataanalyse og datainfrastrukturer og med, hvordan man kan udvikle strategier til at formidle data i forskellige sammenhænge og til forskellige modtagere. På andet semester får du indsigt i etiske og værdimæssige implikationer af digitalisering, digitale teknologier og håndtering af data og information i forhold til f.eks. overvågning, IT-sikkerhed, privacy og digital inklusion. På dette semester møder du også fag, der dels giver dig en forskningsbaseret forståelse af individers eller udvalgte brugergruppers brug af information og digitale teknologier i forskellige kontekster og dels giver dig mulighed for selv at udvikle innovative og entreprenørielle løsninger relateret til dataanalyse og -infrastrukturer og formidlingsstrategier. På tredje semester kan du tage valgfag og på den måde kan tone din uddannelse i en særlig retning. Du kan også vælge at tage på udlandsophold eller være i praktik (projektorienteret forløb) i en privat eller offentlig virksomhed. Fjerde semester er reserveret til specialet.
Uddannelsen er sammensat af en række spændende kurser, som altid er nemme at relatere til aktuelle begivenheder. Tænk f.eks. på, hvordan kunstig intelligens i dag udfordrer informationsetikken ved at skabe dilemmaer omkring ansvar for autonome systemers handlinger, risikoen for forstærkning af eksisterende bias gennem algoritmer og trusler mod privatlivets fred via omfattende dataindsamling.
Undervisningsformer
Undervisningsformen kan variere fra fag til fag, men er som regel en blanding af traditionel holdundervisning, praktiske øvelser, ekskursioner, oplæg og forelæsninger. Noget undervisning foregår også i vores DigiLab, hvor der arbejdes med digitale værktøjer. Som en del af undervisningen arbejdes der med konkrete cases fra aktuelle digitaliseringsprojekter eller formidlingsarrangementer.
Vi har høje forventninger til alle vores studerende. Vi regner med, at du møder forberedt til timerne, tager del i diskussionerne, kommer med i det sociale fællesskab, og er med til at udforske det spændende genstandsfelt, som informationsstudier beskæftiger sig med.
Studiestruktur
Her kan du se hvordan kandidatuddannelsen i informationsstudier er opbygget.
1. år
1. semester | 2. semester | |
---|---|---|
Dataanalyse og -infrastruktur (15 ECTS) | Informationspolitik og -etik (15 ECTS) | |
Formidlingsstrategier (15 ECTS) | Brugerstudier (7,5 ECTS) | Entreprenørskab og innovation (7,5) |
2. år
3. semester | 4. semester |
---|---|
Kandidattilvalg (30 ECTS) | Speciale i informationsstudier (30 ECTS) |
Projektorienteret forløb
Du har mulighed for at tage et halvt eller et helt semester af din kandidatuddannelse som et projektorienteret forløb (praktik), enten i Danmark eller udlandet. Her kan du være med til at udvikle, udfordre og kvalificere praksis i en privat eller offentlig virksomhed. Det giver både rekrutteringsfordele for virksomheden og et stort plus på CV’et for dig som studerende. At tage et projektorienteret forløb i løbet af studietiden er en rigtig god måde at opnå praksisnær viden og erfaring på og tidligt etablere kontakter til arbejdsmarkedet. Det kan give dig nye perspektiver på din uddannelse og dermed gøre dig mere bevidst om præcis dine faglige styrker og kvaliteter.
Udlandsophold
Der er rig mulighed for at komme på udlandsophold i Europa eller i resten af verden.
På kandidatuddannelsen kan du læse op til 30 ECTS af uddannelsen uden for instituttet, fx på et udlandsophold, så længe de kurser du tager udenfor instituttet, kan blive forhåndsgodkendt af dit fakultet.
Læs mere om uddannelsen i studieordningen (Er undervejs - link følger)
Karrieremuligheder
På kandidatuddannelsen får du udbygget dine analytiske og metodiske færdigheder samtidig med at du får videnskabelige og praktiske kompetencer inden for informationsorganisering, brugerstudier, digitaliseringsprojekter. Uddannelsen adresserer eksplicit de samfundsmæssige, kulturelle og etiske aspekter af digitalisering, og giver dig kompetencer til at indgå i tværfaglige samarbejder om både digitaliseringens muligheder og dens udfordringer for organisationer, borgere og brugere. Du bliver uddannet til at indgå i digitaliseringsprojekter i både den offentlige og private sektor, hvor du kan kvalificere disse med viden om håndtering af information og data i forskelligartede teknologier, medier og platforme. Du får kompetencer til at deltage i og igangsætte projekter og tværfaglige arbejdsfællesskaber, og redskaber til at udvikle nye former for formidling, brugerinddragelse og samskabelse.
Jobmuligheder
Kandidatuddannelsen kvalificerer dig til job i alle brancher, hvor der arbejdes med research, data- og informationshåndtering, formidling, innovation, videndeling og projekthåndtering. Det kan være i data- og informationstunge virksomheder og institutioner som it-firmaer, konsulenthuse og medicinalfirmaer, eller i kulturbevarende og kulturskabende organisationer som kulturhuse, biblioteker, arkiver og museer.
Kandidaterne fra Informationsstudier forstår at formidle og bygge bro mellem teknologi og mennesker i enhver type af kontekst.
Kandidater fra uddannelsen bruger deres kompetencer på forskellige måder – fx som:
- Informationsspecialist
- Konsulent
- Projektleder
- Researcher
- Informationsarkitekt
- Kommunikationsmedarbejder
- Bibliotekar
- Søgespecialist
- Digitaliseringskonsulent
- Dataspecialist
Forskning på faget
Med en afsluttet kandidatuddannelse i informationsstudier har du mulighed for at søge ind som ph.d.-studerende. Forskningen på Institut for Kommunikation spænder vidt, men væsentlige forskningstemaer med direkte forbindelse til informationsstudier kan være:
1) Informationsetik og regulering
2) Digital kultur og sociale medier
3) Digital kulturarv
4) Vidensorganisation og dataanalyse
Studieliv
De sociale aktiviteter på Institut for Kommunikation (KOMM) er en vigtig del af studiemiljøet. De studerende planlægger og afholder fester og fredagsbarer med forskellige temaer, quiz, livemusik og hygge. De studerende mødes meget på tværs af årgange, og der skelnes ikke mellem, om man er på første eller sidste år på uddannelsen i det sociale samvær. Og der er altid åbenhed for nye forslag til aktiviteter.
Uddannelsen lægger op til, at man arbejder i læsegrupper og kommer i kontakt med hinanden. Hertil er der gode muligheder for at finde læsepladser og grupperum.
Læs om det studenterpolitiske arbejde hos De Studerendes Råd på deres Facebook-side.
KOMM
Søndre Campus
Undervisningen foregår på Det Humanistiske Fakultet, som ligger på Islands Brygge på Amager. Fakultetet har omkring 8.500 studerende på over 70 bachelor- og kandidatuddannelser og et stort antal tilvalgsprogrammer og kurser inden for efter- og videreuddannelse. Få en rundvisning her:
Kontakt vejledningen
Spørgsmål til ansøgning og optagelse
Kontakt os, hvis du har spørgsmål til:
- den digitale ansøgningsportal
- ansøgningsprocedurer
Mail:
- Kandidatoptag: kaoptag@hum.ku.dk
- Tidligere studerende: indskrivning@hum.ku.dk
Telefon:
- Du kan ringe onsdage mellem kl. 10:00-12:00 på telefonnummer +45 35 32 45 45.
Telefonen er lukket på helligdage, i uge 42 og hele juli.
Spørgsmål til uddannelsens indhold
Har du spørgsmål til:
- uddannelsens faglige indhold
- uddannelsens opbygning
- karrieremuligheder
NB. Du kan ikke på forhånd få vurderet din bacheloruddannelse i forhold til adgangskravene.
Kontakt studievejledningenHer ligger uddannelsen
- Det Humanistiske Fakultet, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S.