Et inkluderende studiemiljø for alle

På KU arbejder vi for et inkluderende studiemiljø, hvor der er plads til alle. 

Det er et fælles ansvar, som både medarbejdere og studerende løfter. 

Hvis du er nysgerrig på nogle af de tilbud og tiltag, som støtter og fremmer diversitet og inklusion på KU, har vi fremhævet nogle af dem her. 

Bliv en del af foreningslivet på KU

På KU har vi hele 276 forskellige foreninger og frivillige organisationer, som du kan melde dig ind i. 

Her mødes studerende på kryds og tværs, når de diskuterer politik, deltager i mentorgrupper, går til sport eller samles i fællesskaber, som fx støtter *LGBTQIA+ og *BIPOCs. Se alle KU's foreninger og frivillige organisationer*LGBTQIA+ er en fællesbetegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner, queer-personer, interkønnede og non-binære. Plusset indikerer at mennesker, der bryder med predifinerede normer for seksualitet og køn, også er inkluderet.

*BIPOCs er en fællesbetegenelse for: Black, Indigenous, People of Color og andre etniske minoriteter.

To mandlige studerende på KU udnytter foreningslivet til at spille en omgang bordfodbold

Særlig støtte til din uddannelse

På KU kan du få støtte og hjælpemidler til din uddannelse. Det kalder vi specialpædagogisk støtte (SPS), og det er til dig, der har en dokumenteret diagnose, funktionsnedsættelse, handicap eller neurodivergens. 

Med SPS kan du søge støtte, der hjælper dig til at gennemføre din uddannelse på lige fod med andre studerende. Det kan være alt fra en mentor til en it-pakke eller et hæve-sænke-bord. 

Du kan også få vejledning og hjælp til at planlægge dit studie efter dine behov, få mere info om dine muligheder på studiet og hjælp til at skrive en ansøgning om dispensation.

SPS-klubben: Et fællesskab til dig, der har særlige behov

På KU har vi en klub, som hedder SPS-klubben. Den er til dig, der har brug for særlig støtte i studielivet og leder efter et fællesskab. 

Her kan du bl.a. møde andre studerende med særlige behov, dele erfaringer og hygge, når der serveres aftensmad eller spilles brætspil. 

Du får også relevant viden og vejledning om studielivet med særlige behov – og så kan du hjælpe med at udbrede kendskabet til området til andre studerende.Læs mere om særlig støtte på KU

En studiestart for alle

På KU er studiestarten vigtig. Vi ved, at mange nye studerende både glæder sig og er nervøse. Derfor gør vi vores bedste for, at alle nye studerende får en god start på studielivet og bliver budt velkommen i trygge rammer.  

Trygge rammer for studiestarten

I din studiestart vil du møde tutorer. Det er studerende, som er længere i deres uddannelse. 

Tutorerne bliver undervist og klædt på til at tage godt imod alle nye studerende. 

De lærer bl.a., hvordan de skaber et trygt rum, håndterer konflikter og bruger deres rolle til at skabe gode rammer for alle.

KU har også rammer for studiestarten. De skal være med til at skabe et inkluderende og trygt miljø. 

Vi har bl.a. en alkoholpolitik, som betyder, at alkohol ikke er en del af det officielle program i løbet af studiestarten. 

Arrangementer med alkohol afholdes kun efter kl. 17, og det er aldrig et krav, at du skal drikke alkohol for at deltage. Ved officielle arrangementer vil der altid være ansvarlige tutorer eller ansætte til stede, som er ædru. 

Alkoholpolitikken gælder også på rusturen. 

Undervisning med plads til alle

KU's inkluderende læringsrum

På KU bliver undervisere løbende tilbudt undervisning i, hvordan de skaber et mere inkluderende læringsrum med plads til diversitet i studentergrupper og læringsfællesskaber. 

Det er nemlig vigtigt, at vi har læringsrum, hvor der tages højde for, at der på KU er studerende med mange forskellige behov. Samtidig arbejder vi med, at undervisningen er tilgængelig for alle.

Her kan du få støtte

Når mange mennesker er samlet ét sted, kan der opstå situationer, som for nogle føles ubehagelige eller grænseoverskridende. På KU arbejder vi med at forebygge sådanne situationer, og hvis de opstår, står du ikke alene med dem.

Du kan få hjælp hos både karriere- og studievejledningen og KUallies. Forskellen på de to er, at karriere-og studievejledningen er din indgang til vejledning på din uddannelse, mens KUallies er et fælles samtaletilbud, som dækker hele universitetet. 

Hos både KUallies og studievejledningen får du: 

  • et fortroligt rum hvor I kan tale om, hvad der er sket
  • en som lytter og vejleder
  • overblik over dine andre muligheder for hjælp
  • hjælp til at klage hvis du ønsker dette.

Kontakt

Spørgsmål om diversitet og inklusion på KU

Har du spørgsmål til diversitet og inklusion på KU, er du velkommen til at kontakte enten KUallies eller studie- og karrierevejledningen på KU.