Særlige vilkår i kvote 2
Hvis du har søgt om optagelse i kvote 2, skal du til en kvote 2-prøve og måske et interview.
Du kan søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven og skriftlige interviews, hvis du har en dokumenteret funktionsnedsættelse, handicap eller neurodivergens, der vil påvirke dig negativt under prøven.
Det kan for eksempel være, at du er ordblind, har autisme, ADHD, angst, celebral parese eller et synshandicap
Du kan søge om at få længere tid til kvote 2-prøven og skriftlige interviews. Du kan også søge om at få lov til at bruge hjælpemidler under prøven.
Ekstra tid til prøven
Vi kan give dig ekstra tid til kvote 2-prøven og skriftlige interviews, hvis vi vurderer, at du skal have ekstra tid for at kunne tage kvote 2-prøven på lige vilkår med andre.
Vores vurdering sker ud fra den dokumentation, som vi får fra dig. Det kan være en ordblindetest eller en udtalelse fra læge eller psykolog.
Får du ekstra tid til prøven, vil du som minimum få 25 % mere tid. Det betyder, at de to timer til kvote 2-prøven bliver forlænget med minimum 30 minutter.
Går du videre til det skriftlige interview, hvor der er afsat 1,5 time pr. interview, får du forlænget tiden med 22,5 minutter pr. interview.
Hjælpemidler og programmer
Du kan få lov til at bruge hjælpemidler til kvote 2-prøven, men hvilke afhænger af din funktionsnedsættelse.
Vores udgangspunkt er, at du til kvote 2-prøven og skriftlige interviews må bruge de samme hjælpemidler, som vores studerende med en lignende funktionsnedsættelse bruger ved skriftlige prøver på universitetet.
Det kan fx være digitale hjælpeprogrammer for ordblinde eller svagsynede.
Læs mere om, hvordan du søger om særlige vilkår i kvote 2
Deltag i kvote 2 online
Der er også muligt at deltage i kvote 2-prøven online, hvis dine muligheder for at gennemføre prøven hjemmefra er bedre. Du skal dog sidde alene og må kun bruge hjælpemidler, hvis du har fået lov til det af KU.
Læs mere om kvote 2 online