JUR

Branchefordeling - cand.jur. fra KU, med max fire års anciennitet Kilde: Danmarks Statistik, 2021.

Jobfordelingen er kategoriseret i hovedbrancher såsom advokatvirksomhed eller offentlig administration. Disse kategorier omfatter en bred vifte af jobtitler og arbejdsopgaver. I de fleste brancher er det muligt at specialisere sig i juridiske spørgsmål (som specialist) eller arbejde med bredere og tværfaglige juridiske spørgsmål (som generalist).

Mange jurister skifter over til andre job i samme branche eller bevæger sig over i en anden branche. Karrierevejene for jurister er forskelligartede og udvikler sig ofte over tid.

Som juridisk kandidat (cand.jur.) er du i stand til at anvende juridiske metoder på et specialiseret niveau inden for de komplekse områder af retssystemet. Dette indebærer, at du systematisk kan identificere, analysere og håndtere både teoretiske og praktiske juridiske udfordringer.

Under din kandidatuddannelse vil du lære at:

  • Erhverve ny og relevant viden om national og international ret gennem juridisk informationssøgning, retskilder og faglitteratur. 
  • Forstå dansk ret og retsvidenskabens rolle i en bredere international kontekst. 
  • Bruge juridisk metode til at identificere og analysere komplekse retsvidenskabelige spørgsmål på et specialiseret niveau.
  • Træffe kvalificerede juridiske beslutninger og kritisk reflektere over de etiske og moralske aspekter af trufne afgørelser.
  • Rådgive om juridiske spørgsmål med hensyn til politiske, økonomiske og samfundsmæssige betingelser.

Jobmuligheder

Som jurist åbner der sig en verden af spændende karrieremuligheder for dig, inden for bl. a. domstolene, advokatbranchen og politiet. Du kan arbejde som sagsbehandler, rådgiver eller konsulent i den statslige, regionale og kommunale administration, eller finde ansættelse i erhvervslivet og private organisationer på både nationalt og internationalt plan. Med en juridisk kandidatgrad har du endvidere muligheden for at forfølge en akademisk karriere ved at søge ind på et Ph.d.-uddannelsen.

Læs om den 3-årige Ph.d.-uddannelse

Jurister er de eneste kandidater, der har adgang til at videreuddanne sig til advokat, anklager og dommer. Det kræver en 3-årig fuldmægtigansættelse. 

Læs mere på Advokatsamfundets hjemmeside

Studiemiljøet på Jura består af et væld af initiativer. Et af de væsentligste er dit eget bidrag! Uden de studerendes aktive deltagelse og engagement, er der intet levende studiemiljø. 

Undervisningen på Jura foregår på Søndre Campus, der ligger på Islands Brygge på Amager. Det Juridiske Fakultet har ca. 4500 studerende, fordelt på den juridiske bacheloruddannelse, to kandidatuddannelser og vores to efter- og videreuddannelser.

Der findes mange forskellige typer studerende på jura. Det afspejler sig bl.a. i et bredt udvalg af studenterorganisationer, der drives af engagerede studerende. De arrangerer debataftener, virksomhedsbesøg, fester, middage og seminarer og er altid glade for nye medlemmer!

At være medlem af en studenterorganisation er en god måde at få dig et netværk på studiet, samtidig med at du har det sjovt og dyrker en (ny) interesse. Du kan fx være med i løbeklubben, på fodboldholdet, Jurarevyen, vin- eller ølklubben, koret eller lystfiskerforeningen, for at nævne et par stykker. Gennem studenterorganisationerne har du også mulighed for at arbejde med klima, diversitet og politik.

En gruppe studerende er også initiativtagere til fakultetets studentercafé, ParaKaffen. Her kan du drikke kaffe med dine medstuderende eller mødes med dem til et af de mange sociale og faglige arrangementer.

På Det Juridiske Fakultet har vi en ambition om kontinuerligt at udvikle vores uddannelser for at sikre relevans og innovation. Du har mulighed for at bidrage med dine ideer ved at deltage i et af fakultetets mange råd, nævn og udvalg, som du får mere at vide om, når du starter på uddannelsen.

Som studerende kan du – ved siden af din undervisning – også deltage i et væld af gratis faglige seminarer, som fakultetets forskningscentre arrangerer. Hold dig opdateret ved hjælp af fakultetets kalender.

Se fakultetets kalender

Det Juridiske Fakultet har hjemme på Søndre Campus lige ved Islands Brygge Metrostation. Campus deler vi med Det Humanistiske Fakultet og Det Teologiske Fakultet.

Søndre Campus er designet til undervisning og forskning og tilbyder moderne faciliteter samt et stort antal læsepladser.

I hjertet af fakultetets bygning finder du Atriet, hvor du foruden læsepladser finder et loungeområde, tekøkken og over 100 specialepladser. I kantinen, hvor både studerende og medarbejdere spiser, kan du nyde din frokost, købe kaffe i cafeen, eller du kan snuppe en velfortjent pause i en af de mange gårdhaver og tagterrasser.

Kom med rundt på Søndre Campus

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet og hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning?

Læs om studenterpolitik, foreningsliv for studerende, undervisning og studieliv på kandidaten, økonomi under dit studie og meget mere.

Læs om studieliv på KU