Om uddannelsen

Asienstudier (koreastudier) beskæftiger sig med Koreas historie, kultur, politik og samfundsforhold. Du får kendskab til både det historiske og det moderne Korea.

Hvorfor læse asienstudier (koreastudier)?

Korea omfatter staterne Sydkorea og Nordkorea, som begge blev grundlagt i 1948 ved begyndelsen på den Kolde Krig. Trods et fælles sprog og en fælles kulturarv står de to koreanske samfund i dag i skarp kontrast til hinanden. På baggrund af dit kendskab til det koreanske sprog får du specialviden om det koreanske samfund og kulturbaggrund.

Hvad kan jeg blive med asienstudier (koreastudier)?

Med denne baggrund kan du fx arbejde med tværkulturel formidling mellem Skandinavien og Korea. Du kan blive tilknyttet virksomheder, der samarbejder med Sydkorea enten herhjemme eller i udlandet, udføre konsulentopgaver for private virksomheder eller udbyde sprog- og kulturkurser.

Adgangskrav og optagelse

For at søge ind på asienstudier (koreastudier) skal du opfylde de generelle  adgangskrav:

  • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit
    eller
  • En adgangsgivende eksamen med en bestået KU kvote 2-prøve

Desuden skal du have bestået disse fag, når du søger i kvote 1 og kvote 2:

  • Dansk A
  • Engelsk B
Samt en af følgende muligheder:
  • Historie B
  • Idéhistorie B
  • Samtidshistorie B
Samt en af følgende muligheder:
  • Fransk begynder A/fortsætter B
  • Tysk begynder A/fortsætter B
  • Spansk A
  • Øvrige fremmedsprog A

Ansøgningsfrister

Ansøgere med dansk adgangsgivende eksamen og eventuel supplering:

  • kvote 1: 5. juli kl. 12
  • kvote 2: 15. marts kl. 12

Ansøgere med yderligere dokumentation:

  • kvote 1 og kvote 2: 15. marts kl. 12

Læs mere om kvote 1

Læs mere om kvote 2

Opfylder du ikke adgangskravene? 

Find ud af, hvad du gør, hvis du ikke opfylder adgangskravene og reglerne for supplering.

Læs mere om eksamener, adgangskrav og supplering

Har du brug for særlig støtte til din uddannelse?

Overvejer du at søge ind på Københavns Universitet, og har du en diagnose, funtionsnedsættelse, et handicap eller er neurodivergent? 

Læs mere om særlig støtte

Har du studeret før?

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du har studeret på en videregående uddannelse før.

Læs mere om, hvordan du ansøger som tidligere studerende

Optagelsestal asienstudier (koreastudier) 2024
Adgangskvotient 6,1
Standby-kvotient Alle optaget
Optagne 28
Fordeling i kvote 1 og kvote 2 90% / 10%
Ansøgninger (heraf i kvote 2) 90 (55)
Aldersgennemsnit 23,7
Juridisk kønsfordeling (cpr. - m/k) 11% / 89%

Undervisning og opbygning

Universitetsuddannelser er opbygget af moduler og måles i såkaldte ECTS-point. Et års studier svarer til 60 ECTS-point. 

En bestået bacheloruddannelse i Asienstudier (koreastudier) giver adgang til kandidatuddannelsen i asienstudier

1. år

1. semester2. semester
Koreansk propædeutik 1 (22,5 ECTS)Koreansk propædeutik 2 (22,5 ECTS)
Introduktion til Koreas historie, kultur og samfund 1 (7,5 ECTS)Introduktion til Koreas historie, kultur og samfund 2 (7,5 ECTS)

2. år

3. semester4. semester
Koreansk propædeutik 3 (15 ECTS)
Koreansk sprog A: Moderne med grammatik, tekstforståelse og oversættelse (15 ECTS)
Koreastudier realia 1 (15 ECTS)Videnskabsteori (15 ECTS)

3. år

5. semester6. semester
Koreansk sprog B: Moderne oversættelse (15 ECTS)Koreansk sprog C: Kommunikativt (15 ECTS)
Koreastudier realia 2 (15 ECTS)Koreastudier realia 3 (15 ECTS)

4. år

7. semester8. semester
Tilvalg (15 ECTS)Tilvalg (15 ECTS)
Tilvalg (15 ECTS)Bachelorprojekt (15 ECTS)

Undervisningen på asienstudier (koreastudier)

Størstedelen af arbejdet på asienstudier (koreastudier) består i at læse, reflektere over det læste, indsamle materiale og opøve dine sprogkundskaber.

Hvis man laver en afvejning mellem modulerne og deres ECTS-point, viser det sig, at lidt over halvdelen af uddannelsen bliver brugt til at lære det koreanske sprog, mens den anden halvdel består af studier i samfundsforhold, historie, litteratur og teori. Du har mulighed for at vælge mellem de forskellige områder og specialisere sig i en retning, der interesserer dig.

Forberedelse og studieformer

Undervisningen på grundfagsstudiet omfatter minimum 12 timer om ugen og foregår på små hold. Det er et fuldtidsarbejde at være studerende. Resten af tiden op til en fuld arbejdsuge er selvstudie, hvor du enten selv eller sammen med din læsegruppe forbereder dig til undervisningen ved at læse, reflektere over det læste, finde kilder og indsamle materiale. 

Litteratur og undervisningssprog

En del af undervisningen foregår på koreansk, hvor du også vil arbejde med koreanske tekster. De fleste af teksterne i historie- og kulturfagene vil være på engelsk.

Eksamensformer

Der er krav om aktiv undervisningsdeltagelse i en del af fagene. Det betyder, at du skal møde velforberedt op til undervisningen, deltage i diskussioner og lave et bestemt antal opgaver for efterfølgende at kunne gå til eksamen. I nogle fag bliver du vurderet i grupper og i andre individuelt. Du kan læse mere om de forskellige fags eksamensformer i studieordningen. 

Udlandsophold

Som studerende på asienstudier (koreastudier) skal du tilbringe dit 5. semester i udlandet. De fleste studerende benytter sig af en af uddannelsens samarbejdsaftaler og tager til Sydkorea. Det er ikke muligt at flytte det obligatoriske udlandsophold til et andet semester, hvis du ikke kan komme afsted i det planlagte semester.

Du har også mulighed for at bruge dine tilvalg på bacheloruddannelsen eller på din kandidatuddannelse til at tilrettelægge et udlandsophold. Du kan søge om en plads på en af universitetets udvekslingsaftaler, eller du kan arrangere dit ophold selv.

Uddannelsestjek

Er uddannelsen noget for mig?

Prøv et uddannelsestjek og bliv klogere på, om du er klar til at læse bacheloruddannelsen i asienstudier (koreastudier). Du kommer igennem 10 spørgsmål om uddannelsen. Husk, at uddannelsestjekket er vejledende - der er ingen rigtige eller forkerte svar.

Karrieremuligheder

På asienstudier (koreastudier) studerer du det koreanske sprog, Koreas litteratur og kultur og ikke mindst Syd- og Nordkoreas turbulente historie og moderne samfundsforhold. Sydkorea er gennem de seneste årtier blevet mere demokratisk og har oplevet økonomisk vækst, mens det fattige Nordkorea udenrigspolitisk balancerer mellem isolation, konfrontation og dialog. 

Uddannelsen giver dig et solidt sprogligt, teoretisk og metodisk grundlag til at tilegne dig specialviden om Korea, det koreanske samfund og kulturbaggrund.

FAQ Karrieremuligheder

Som studerende på uddannelsen får du et solidt kendskab til moderne talt og skrevet koreansk. Du bliver i stand til at tale og skrive koreansk, og du lærer at læse tekster fra forskellige genrer og oversætte dem til korrekt dansk. Du kommer til at arbejde koncentreret med grammatik, sproglig analyse og sproghistorie. På baggrund af dit kendskab til det koreanske sprog skal du arbejde med koreansk litteratur, kultur, historie og moderne samfundsforhold i Korea. Du får et bredt kendskab og grundlæggende viden om Syd- og Nordkorea og de to landes meget forskellige historiske, kulturelle, politiske og samfundsmæssige udvikling.

Du opnår specialviden om det koreanske samfund og dets kulturbaggrund og grundlæggende viden om de to meget forskellige koreanske landes historiske, kulturelle, politiske og samfundsmæssige udvikling.

Vær opmærksom på, at Københavns Universitet ikke udbyder en kandidatuddannelse i koreastudier.

De fleste studerende vælger at læse videre på en kandidatuddannelse. Som bachelor i asienstudier (koreastudier), har du retskrav på at kunne fortsætte på:

Se hvilke kandidater på KU, denne uddannelse er forhåndsgodkendt til at give adgang

Uddannelsen i asienstudier (koreastudier) giver dig et højt sprogligt niveau kombineret med et bredt kendskab til Syd- og Nordkorea og de omkringliggende asiatiske lande. Et naturligt beskæftigelsesområde er formidling fx i form af tværkulturel formidling mellem Skandinavien og Korea. Du kan blive tilknyttet virksomheder, der samarbejder med Sydkorea enten herhjemme eller i udlandet, udføre konsulentopgaver for private virksomheder eller udbyde sprog- og kulturkurser.

Forskningen på koreastudier er en integreret del af undervisningen, og går du med en forsker i maven, er det også en mulighed at forfølge dette spor.

Studieliv

Uddannelsen i asienstudier (koreastudier) hører hjemme på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, også kaldet ToRS, på Det Humanistiske Fakultet. På ToRS er der samlet en del studier, der har et relativt lavt antal studerende, hvilket kan være en fordel, fordi der opstår en god tværfaglig ånd, og udbyttet af diskussioner og samtaler med studerende fra andre studier er meget frugtbart.

På instituttet er der en lang tradition for et hyggeligt og socialt studiemiljø, hvor studerende mødes på tværs for at dele erfaringer og viden, ligesom studerende har en nær dialog med undervisere og forskere.

Som studerende kommer du tæt på forskellige faglige miljøer og får adgang til faciliteter, hvor du har undervisning. De fleste studier har omfattende biblioteker, som du skal bruge i dine studier, og derudover vil du kunne indgå i de forskellige sociale traditioner, der er på fagene. Mange studerende ser det som en fordel, at uddannelsen giver adgang til disse mange steder og oplevelser, så du i løbet af studiet får fornemmelsen af multikultur i videst mulige udstrækning.

Fagrådet

Fagrådet består af studerende, som arbejder frivilligt for at varetage de studerendes sociale, uddannelsesmæssige og politiske interesser over for fagets ledelse. I fagrådet drøftes fx studiemiljøet, hvordan undervisningen skal tilrettelægges og forbedringer af den gældende studieordning. Fagrådet arbejder desuden sammen med festudvalget og laver ind imellem arrangementer, såsom filmklub, bogklub, bogauktioner og debatarrangementer.

Alle studerende er automatisk med i deres fagråd og kan møde op til de annoncerede møder og dele bekymringer og glæder og få indflydelse på, hvordan uddannelserne bliver formet.

BARstionen

BARstionen er studentercafé for Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier. Der bliver blandt andet holdt fredagsbarer, filmaftener og fester i løbet af semesteret, og alle studerende kan give en hånd med som en af BARstionens Aktive venner. Baren er også åben i hverdagene, så du kan hente dig en billig kop - selvlavet - kaffe, spille et spil eller hygge med din læsegruppe. Læs mere på barens facebookside.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs om hvad der sker på universitetet, når du ikke har undervisning, find ud af hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.Læs om studielivet på KU

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Hvis du bliver optaget på uddannelsen, vil du have god tid til at forberede dig på studiestarten. Når du takker ja til studiepladsen, får du besked om alt det, du skal vide om den første tid på din nye uddannelse.

Introugen i uge 35

Det er vigtigt at få en god studiestart, så man føler sig sikker og tilpas, når uddannelsen rigtigt går i gang. I uge 35 vil du derfor blive inviteret til en introuge på din uddannelse. Her møder du dine nye medstuderende og kommer godt i gang på studiet både fagligt og socialt. 

I introugen vil ældre studerende, også kaldet tutorer, stå for et program sammen med studievejledningen, der klæder dig på til dit studie. I introugen vil der både være fokus på det faglige og det tekniske, men også på det sociale, så du lærer dine medstuderende at kende. Det er ikke obligatorisk at deltage i introugen, men det er en rigtig god idé, da det er med til at give en god start og et godt tilhørsforhold på uddannelsen.

Det er universitetets politik, at alkohol skal holdes helt uden for det sociale og faglige program for nye studerende i dagstimerne.

Se Søndre Campus

Undervisningen foregår på Det Humanistiske Fakultet, som ligger på Islands Brygge på Amager. Fakultetet har omkring 8.500 studerende på over 70 bachelor- og kandidatuddannelser og et stort antal tilvalgsprogrammer og kurser inden for efter- og videreuddannelse. Få en rundvisning her:

Mød de studerende

Vi er på en eller anden måde én stor studiegruppe. Det er meget intimt på studiet. Vi er alle sammen meget mere tæt forbundet.

Besøg os

Kontakt vejledningen

KU bacheloroptagelse

Du kan få flere oplysninger om studiet ved at henvende dig til vores vejledere.

Har du spørgsmål til:

  • optagelse i kvote 1 eller kvote 2
  • ansøgningsprocedurer
  • adgangskrav
  • studievalg eller studietvivl
  • særlig støtte (SPS)
Kontakt KU bacheloroptagelse

Spørgsmål om uddannelsen

Hos studievejledningen på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Det Humanistiske Fakultet kan du svar på spørgsmål om

  • uddannelsens faglige indhold og opbygning
  • studieplanlægning
  • muligheder undervejs i uddannelsen m.m.
Kontakt studievejledningen

Her ligger uddannelsen

  • Det Humanistiske Fakultet, Søndre Campus, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S.

Lignende uddannelser